Grilování s Lusskem

Grilování s Lusskem,
 
krásné počasí vyloženě svádí si něco dobrého ugrilovat. Tentokrát tu máme cuketu, kuřecí prsa s krkovičkou a salátek z červené řepy doplněný balkánským sýrem. Nechejte se inspirovat širokým výběrem koření, solí a olejů Lussk. 
 
 
Na grilované maso:
kuřecí prsní řízky
vepřová krkovice
 
 
Plátky masa okořeníme a potřeme olivovým olejem. Pokud máme prostor tak je vždy lepší maso naložit dříve, nejlépe i přes noc a nechat marinovat v lednici. Grilujeme na rozpáleném grilu dozlatova. 
 
Na grilovanou cuketu:
cuketa
 
Další koření, které můžete vybrat ke grilované cuketě je například špekové koření s pomerančem, česneková sůl, salátová sůl, grilování pro děti, italská sůl aj. 
 
Cuketu nakrájíme na silnější plátky, posypeme zvoleným kořením a potřeme olivovým olejem. Grilujeme dozlatova z obou stran. 
 
Salát z červené řepy s balkánským sýrem (na 2 porce):
500 g vařené červené řepy
200 g balkánského sýra
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička medu
1/4 lžičky tymiánu Lussk
1 lžička limetové nebo citronové šťávy
 
Uvařenou červenou řepu (můžete zrovna koupit v obchodě zavakuovanou) nakrájíme na tenké plátky. Z oleje, limetové šťávy, octa, medu, tymiánu, pepře a soli připravíme dresink. Dresink promícháme s červenou řepou a přidáme nakrájený balkánský sýr na kostičky. Jako obměnu můžete zvolit čerstvý  kozí sýr.
 
Přejeme dobrou a pestrou chuť při grilovačce.

 


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258