Losos a chřestem a holandskou omáčkou

Losos s chřestem a holandskou omáčkou

Rychlý, svěží a snadný recept vonící jarem. Šťavnatý losos v citronovém kabátku, který je doplněn křupavým chřestem s lahodnou holandskou omáčkou.

Potřebujeme na 3 porce:

3 ks 150 gramových filetů z lososa
3 lžíce olivového oleje
citrusová, citronová nebo pomerančová sůl Lussk
mletý pepř Lussk
citronová šťáva
1 balení zeleného chřestu
černý sezam

Holandská omáčka:
2 žloutky
100 g másla
1 lžíce vody
1 lžice citronové šťávy
mletý pepř Lussk
medová sůl Lussk

Jako první si připravíme omáčku. Rozpustíme si v rendlíku či pánvi máslo, tak aby bylo tekuté a zároveň horké. Do nádoby k tyčovému mixéru přidáme žloutky s vodou a citronovou šťávou, medovou sůl a pepř. Tenkým pramínkem zašleháváme máslo. Mixérem projedeme několikrát nahoru a dolů. Po chvilce se omáčka zahustí do krémové konzistence a zesvětlá. Nyní si můžeme připravit chřest. Odkrojíme dřevnatý spodek chřestu ( cca 2-3 cm). Zbytek ještě překrojíme na polovinu. Restujeme jej do zlatova s přidáním lžíce oleje v rozpálené nádobě od másla. Dle chuti dokořeníme. Lososa umyjeme, vysušíme, zakápneme šťávou z citronu a okořeníme. Smažíme jej zprudka na rozpálené pánvi se dvěma lžícemi oleje. Nejprve kůží dolů asi tři minuty. Poté obrátíme a dopečeme i z druhé strany do zlaté barvy. Lososa servírujeme na opečeném chřestu, přelijeme holandskou omáčkou a dozdobíme černým sezamem.

Přejeme vám dobrou chuť


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení