Guacamole

Guacamole,

V překladu guacamole znamená avokádová salsa. Vychutnat si ho můžete jako pomazánku nebo součást dalších jídel. Jako bonus je tenhle pokrm zdraví prospěšný. Nabízím vám zrovna více variant dochucení s kořením Lussk. 
 
 
Jemné guacamole:
1 avokádo
1 lžička limetkové šťávy
1 lahůdková cibulka
5 cherry rajčátek
větší špetka koriandru Lussk
 
Ostřejší guacamole:
1 avokádo
1 lžička limetkové šťávy
1/2 menší červené cibulky
5 cherry rajčátek
česnek 1 stroužek
větší špetka koriandru Lussk
 
Ostré guacamole:
1 avokádo
1 lžička limetkové šťávy
1/2 menší červené cibulky
5 cherry rajčátek
česnek 1 stroužek
větší špetka koriandru Lussk
 
Tipy: 
Citrusovou sůl můžeme zaměnit za pomerančovou, limetkovou nebo citrónovou. K mletému koriandru můžeme přidat i trochu mletého římského kmínu. Pokud máme k dispozici i čerstvé bylinky, přidáme čerstvý koriandr. Pro milovníky pálivého přidáme čerstvou jalapeňo papričku. 
 
Postup: 
Zralé avokádo rozřízneme. Nožem opatrně zabodneme do pecky a vyndáme ji. Lžící vyškrábeme vnitřek, vložíme do misky a vidličkou ho rozmačkáme. Zakápneme limetkovou šťávou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, rajčátka a dochutíme dle zvolené varianty. Můžeme použít jako pomazánku k pečivu. Skvěle se hodí k volskému oku. Nebo jako dip do různých tortill a placek. Výborné jsou i tortilla chipsy, které si můžeme máčet do guacomole. Hodí se i ke grilovaným masům. Dobrou chuť. 
 

Přejeme vám dobrou chuť


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258