Shaksuka

Shaksuka,

Tento pokrm má severoafrické kořeny. V Izraeli ho dokonce považují za své národní jídlo. Nejčastěji se připravuje ve vegetariánské verzi. Milovníci masa si můžou přidat třeba chorizo. S našim kořením je tenhle pokrm souhra dokonalých chutí.
 
 
Na 2 porce:
Postup:
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a papriku. Restujeme dokud cibule nezesklovatí a přidáme nadrcený česnek. Pokud se rozhodneme pro masitou verzi, tak přidáme i nakrájené chorizo. Jakmile máme orestováno dozlatova, vsypeme uzenou či sladkou papriku, špetku římského kmínu a chilli. Krátce, za stálého míchání opékáme a nalejeme do pánve plechovku rajčat. Okořeníme špekovým kořením s uzenou paprikou a necháme na mírném ohni přibližně 10 minut redukovat. Ochutnáme a dochutíme ještě dle své chuti. Ve směsi lžící vytvoříme jamky, do kterých rozklepneme vajíčka. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Bílky by měly být pevné, kdežto žloutky tekuté. Závěrem můžeme přidat na povrch Shakshuky rozdrobený balkán nebo fetu. Posypeme bylinkami a podáváme s pita chlebem.
 
Přejeme dobrou chuť.

 


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258