Losos na pomerančích a bouchané brambory

Losos na pomerančích a bouchané brambory,
 
jemný losos s osvěžující citrusovou příchutí a dokonale připravené brambory vás překvapí. Ideální volba pro zdravý a chutný oběd nebo večeři!
 
 
Na 6 porcí:
1 kg filet lososa
3 pomeranče
 
Na bouchané brambory:
2 kg brambor
pepř Lussk dle chuti

Postup:
Brambory omyjeme, vložíme je do většího hrnce, celé je zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Takto je vaříme do měkka zhruba 20 minut Nyní si připravíme olej na brambory. Do misky nalijeme olej, ke kterému přidáme koření grilování pro děti a česnekovou sůl.

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Z pomerančů odkrojíme kůru a nakrájíme je na menší kousky. Pomeranče vložíme do pekáčku. Přidáme olivový olej, medovou hořčici a chilli med. Vše společně promícháme. Na pomeranče vložíme omytý a vysušený filet z lososa. Lososa posypeme kořením na ryby a částečně poklademe pomeranči i lososa. Dáme péct dozlatova do trouby.

Brambory po uvaření scedíme a rozprostřeme je na plech. Paličkou na maso je opatrně rozboucháme. Potřeme připraveným olejem a přidáme je do trouby opéct dozlatova. Můžeme je i posypat parmezánem.
 
Určitě nám dejte vědět, jak jste si pochutnali. 

 
Přejeme dobrou chuť.

 


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258