Silvestrovská netradiční kyselica

Silvestrovká netradiční kyselica,

 
Polévka je grunt. A proto pro vás máme připravenou vydatnou kyselicu, která vás nastartuje do nového roku!
 
 
Na 4-6 porcí potřebujeme:
  • 300 g kysaného zelí
  • 2 lžičky kmínu Lussk
  • 4 listy bobkového listu Lussk
  • 4 kuličky nového koření Lussk
  • 4 kuličky pepře Lussk 
  • 2 hrsti sušených trnek
  • 3 hrsti sušených hub 
  • voda nebo zeleninový vývar 
  • polévkové koření Lussk dle chuti
  • špekové koření a cibulová, citronová sůl Lussk dle chuti
  • 250 ml smetany nad 30% 
  • 3-4 lžíce polohrubé mouky na zahuštění 
Zelí vložíme do rendlíku. Přidáme lžičku kmínu, bobkový list, pepř, nové koření a lžičku polévkového koření Lussk. Zalijeme vodou tak, aby bylo zelí ponořené a vaříme do změknutí. Švestky dáme do misky s vodou, tak aby byly ponořeny. Zvlášť uvaříme sušené houby, dochutíme lžičkou kmínu a polévkovým kořením. Vodu z hub poté nevyléváme. Jakmile máme zelí i houby uvařené do měkka, slijeme všechno dohromady, včetně namočených švestek i s vodou. Pokud máme málo tekutiny, přilijeme vodu nebo zeleninový vývar. Ten můžeme použít na vaření všech komponentů. Polévka pak bude chutnější. Přibližně 15 minut povaříme vše spolu. Přilijeme smetanu a zahustíme moukou, kterou si rozkvedláme s vodou. Nyní dochutíme dle chuti. Můžeme použít polévkové, špekové koření nebo citronovou či cibulovou sůl Lussk. Výsledná chuť by měla být jemně kyselá, ale zároveň nasládlá od smetany a švestek.
 
Přejeme dobrou chuť. 
 

 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení