Hovězí steak s žampiony a tagliatelle

Hovězí steak s žampiony a tagliatelle

 
Pokud se doma chcete vyšvihnout a být před vaší polovičkou za hvězdu, tak zkuste připravit právě tento recept. 


Na dvě porce potřebujeme:
 
2 plátky hovězího masa (ideálně rump steak)
150 g tagliatelle
1 cibule
100 g žampionů
100 ml smetany
50 g parmezánu
 
Postup:
 
Maso vyndáme z lednice minimálně půl hodiny předem, aby mělo pokojovou teplotu. Protože maso budeme marinovat především v závěru, tak do něj vmasírujeme pouze malé množství koření a olivového oleje. Rozpálíme gril nebo pánev. Opékáme maximálně tři-čtyři minuty z každé strany. Pokud chceme steak více propečený, tak déle. Mezi tím si připravíme marinádu. Dvě lžíce olivového oleje smícháme se lžičkou špekového grilovacího koření. Po upečení maso potřeme marinádou ze všech stran a vložíme ho odpočinout v pekáčku či alobalu do vyhřáté trouby na 100°C. Jestliže maso připravujeme na grilu, tak maso zabalíme do alobalu a necháme odpočívat na kraji grilu, kde není teplo tak intenzivní. Tagliatelle vaříme ve vroucí osolené vodě. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na drobno nakrájenou cibulku orestujeme na oleji, jakmile začne chytat zlatou barvu, tak přisypeme žampiony a dále opékáme. Ochutíme solí s cibulí a medvědím česnekem a mletým kmínem. Jakmile jsou tagliatelle uvařené, přidáme je rovnou z kastrůlku k žampionům a cibulce. Přidáme smetanu, nastrouhaný parmezán a popřípadě trochu vody z těstovin kdyby bylo potřeba.
 

Přejeme vám dobrou chuť


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258