Květák v těstíčku s tzatziky

Květák v těstíčku s tzatziky,

Další letní a svěží recept, který není časově náročný. Na rozdíl od klasického trojobalu je květák ve mžiku v těstíčku obalený. Studené tzatziky nás zase v létě správně osvěží. Přejeme dobrou chuť!

Na květák v těstíčku potřebujeme (3 porce):
1 menší květák
2 vejce
150 ml mléka
140 g hladké mouky
1/4 lžičky prášku do pečiva
3 lžičky špekového koření s uzenou paprikou Lussk

Na tzatziky potřebujeme:
1 větší okurku
300 g řeckého jogurtu
2 lžíce olivového oleje+1 lžička k servírování
šťáva z 1/2 citronu
2 lžíce čerstvého kopru
česneková sůl Lussk dle chuti
pepř Lussk dle chuti

Květák rozebereme na růžičky. V mléce rozšleháme metličkou vajíčka. Přidáme mouku s práškem do pečiva a špekové koření s uzenou paprikou. Důsledně ručně prošleháme, až máme kompaktní těstíčko. Růžičky květáku obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji při středně vysoké teplotě. Pro zdravější variantu růžičky květáku pečeme v troubě na horkovzdušný program dozlatova. V tomto případě je fajn potřít plech nebo pečící papír olejem.

Na tzatziky si do misky nahrubo nakrájíme okurku. Jemně ji vymačkáme přes plátýnko, abychom se zbavili tekutiny. K nastrouhané okurce přidáme řecký jogurt, nasekaný kopr, olivový olej a šťávu z poloviny citronu. Dochutíme česnekovou solí a pepřem. Servírujeme lehce zakápnuté olivovým olejem.

Dále se ke květáku hodí jako příloha vařené nebo pečené brambory.

 

Přejeme dobrou chuť.

 


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258