Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Už jste objevili kouzlo červené čočky? Patří mezi nejlépe stravitelné luštěniny. Obsahuje hodně rostlinné bílkoviny, vlákniny i vitamínů. Navíc je její příprava rychlejší, červená čočka se totiž nemusí předem máčet. Věřím, že si tuhle polévku s nádechem Indie zamilujete, tak jako my.

Potřebujeme:

4 lžíce ghee či rostlinného oleje
10 cm pórku bílé části
2 stonky řapíkatého celeru
1 červená kápie
2 mrkve střední velikosti
200 ml rajčatového pyré
100 g červené čočky
500 ml vývaru
2 stroužky rozmělněného česneku
1 lžička kari Lussk
1/2 lžičky mletého zázvoru Lussk
1 lžička soli limetka-chilli Lussk
100 ml kokosového mléka či smetany
Sůl limetka-chilli na závěrečné dochucení

Postup přípravy:
Zeleninu si nakrájíme opravdu na velmi drobné kousky. Na rozpáleném ghee restujeme na středním plameni zeleninu dozlatova. Přidáme koření s rajčatovým pyré, česnek a krátce zarestujeme. Dále do hrnce přisypeme čočku. Zalijeme vývarem a necháme půl hodiny vařit na mírném plameni. Na závěr si ještě dle chuti můžeme polévku dosolit limetkou-chilli. Přidáme kokosové mléko a teď už jen minutku povaříme a můžeme podávat.

Přejeme vám dobrou chuť


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení