Hovězí kostky v celerovo - hořčičné omáčce

Hovězí kostky v celerovo-hořčičné omáčce

Celer nemusíme používat pouze do svíčkové či vývaru. Skvěle se hodí i k červenému masu. V kombinaci s fermentovaným kořením Lussk jsme vytvořili velmi chutnou omáčku. 
 
 
 
Potřebujeme:
500 g hovězí kýty
5 lžic sádla 
1 větší cibule
1 středně velký celer
100 ml bílého vína
dvě spětky tymiánu Lussk
vývar či voda na podlití
200 g smetany ke šlehání
30 g másla
 
Maso očistíme, omyjeme, vysušíme. Nakrájíme jej zhruba na dvou centrimetrové kostky. Celer a cibuli po očištění taktéž nakrájíme na větší kostičky. Na rozpáleném sádle v hrnci restujeme zeleninu. Jakmile začne zlátnout přidáme maso. Ze všech stran ho necháme zatáhnout. Přidáme mletou hořčici a medovou sůl. Krátce zarestujeme a podlijeme vínem. Po chvilkové redukci podlijeme vývarem, tak aby maso bylo ponořeno. Přidáme zbylé koření. Přikryté pečeme v troubě na 180 °C do měkka. U nás to bylo zhruba 1,5 hodiny. Po upečení vyndáme maso a celé koření. Zbytek rozmixujeme se smetanou a necháme minutku provařit. Dochutíme dle chuti medovou nebo celerovou solí a pepřem. Na závěr vmícháme máslo pro zjemnění a lesk. Podáváme s libovolnou přílohou. Hodí se bramborové noky, rýže, brambory, knedlík nebo těstoviny.
 
Přejeme vám dobrou chuť :)

 


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení