Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Už jste objevili kouzlo červené čočky? Patří mezi nejlépe stravitelné luštěniny. Obsahuje hodně rostlinné bílkoviny, vlákniny i vitamínů. Navíc je její příprava rychlejší, červená čočka se totiž nemusí předem máčet. Věřím, že si tuhle polévku s nádechem Indie zamilujete, tak jako my.

Potřebujeme:

4 lžíce ghee či rostlinného oleje
10 cm pórku bílé části
2 stonky řapíkatého celeru
1 červená kápie
2 mrkve střední velikosti
200 ml rajčatového pyré
100 g červené čočky
500 ml vývaru
2 stroužky rozmělněného česneku
1 lžička kari Lussk
1/2 lžičky mletého zázvoru Lussk
1 lžička soli limetka-chilli Lussk
100 ml kokosového mléka či smetany
Sůl limetka-chilli na závěrečné dochucení

Postup přípravy:
Zeleninu si nakrájíme opravdu na velmi drobné kousky. Na rozpáleném ghee restujeme na středním plameni zeleninu dozlatova. Přidáme koření s rajčatovým pyré, česnek a krátce zarestujeme. Dále do hrnce přisypeme čočku. Zalijeme vývarem a necháme půl hodiny vařit na mírném plameni. Na závěr si ještě dle chuti můžeme polévku dosolit limetkou-chilli. Přidáme kokosové mléko a teď už jen minutku povaříme a můžeme podávat.

Přejeme vám dobrou chuť


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258