Falafel

Jedná se o placičky nebo kuličky z cizrny, která je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Dodává nám tak pocit sytosti, je velmi oblíbená u vegetariánů. Falafel se může smažit, já jsem zvolila zdravější variantu, kdy na pomazaný pečící papír olejem pečeme na horkovzduch.

IMG_20210603_222225

 

Potřebujeme na cca 25 ks:
• 250 g sušené cizrny
• 1 menší cibule
• 2 stroužky česneku
• 1 lžička česnekové soli Lussk
pepř mletý dle chuti
• 0,5 lžičky mletého římského kmínu
• dvě hrsti nasekané petržele
• hrst koriandru mletého


Postup:
Nejlépe přes noc si namočíme cizrnu do vody. Ráno vodu slijeme a vložíme ji do food procesoru či nějakého sekáčku s ostatními ingrediencemi. Hotovou hmotu necháme aspoň půl hodiny odpočinout v lednici. Poté tvarujeme na pečící papír vymazaný olejem placičky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° na horkovzduch do zlatova, v průběhu pečení obrátíme.

Dobrou chuť!

 


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení