Hummus s červenou řepou

Tahle jemná pasta z cizrny je dar blízkého východu. Dá se namazat do tortilly, na chleba, nebo jen tak k zelenině.

IMG_20210603_222922


Potřebujeme:
• 400 g uvařené cizrny
• šťáva z jednoho bio citronu
• 2 lžíce tahini pasty
• 2 lžíce olivového oleje
• 2 stroužky česneku
• 2 červené uvařené řepy
salátová sůl Lussk na dochucení
římský kmín mletý Lussk
• na ozdobu semínka, klíčky, jedlé květy


Postup:
Cizrnu si namočíme aspoň na 8 hodin do vody. Uvaříme ji dle návodu do měkka. Můžete přidat i trochu sody k rychlejšímu uvaření. Cizrna se prodává i uvařená v konzervě, což je rychlejší možnost přípravy. Jednoduše všechny ingredience rozmixujeme. Římský kmín je hodně aromatický, dávám pouze větší špetku, ale dejte si dle vaší chuti. K hummusu se skvěle hodí koriandr.

Dobrou chuť!

 


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258