Trhaná vepřová krkovice s coleslaw salátem

Trhaná vepřová krkovice s coleslaw salátem, 

 
trhaná vepřová krkovice je oblíbeným pokrmem nejen díky své vynikající chuti, ale také díky své všestrannosti, jelikož ji lze použít jako náplň do sendvičů, tortil nebo jako součást různých salátů.
 
Trhané maso (na 4 porce):
1 kg vepřové krkovice
2 lžíce chilli medu Lussk + 1 lžíce k podávání 
 
Na coleslaw salát:
1 malá hlávka červeného zelí
2 mrkve
1 menší cibule
2 řapíkaté stonky celeru 
100 ml smetany ke šlehání
150 g majonézy
2 lžíce cukru
Mletý pepř Lussk dle chuti 
Čerstvá petrželka
 
Postup:
Med, koření, hořčici smícháme v mističce dohromady. Celou krkovici důkladně osušíme a potřeme ji připravenou marinádou. Krkovici vložíme do pekáčku, přikryjeme a dáme péct. Pokud máme prostor doporučuji péct ji pomalu, třeba přes noc na 90 °C cca 7-8hodin. Ráno zkontrolujeme. Pekáček zvolte hluboký, nebo dostatečně široký. Krkovice pustí hodně šťávy a tuku. Upečenou krkovici pomocí vidliček natrháme. Smícháme ji ještě s 250 ml výpeku a chilli medem. Dle chuti přidejte sůl a pepř. 
 
Na salát nastrouháme zelí a mrkev. Cibuli a řapíkatý celer nakrájíme na velmi drobné kostičky. Cukr rozmícháme ve smetaně a octu. Přidáme majonézu, medovou sůl, pepř a nasekanou petrželku. 
 
Trhanou vepřovou krkovici podáváme se salátem a křupavým kváskovým chlebem. Skvělé jsou burger housky, tortilly, pečené brambory aj. 
 
Přejeme dobrou chuť.

 


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258