Fazolové lusky na smetaně

Fazolové lusky na smetaně,
 
k zeleným fazolkám se jednoznačně hodí slanina. Slaninu nemám, za to mám úžasné špekové koření Lussk, které jakoby bylo stvořeno pro tento jednoduchý pokrm. 
 
 
3 lžíce přepuštěného másla
1 menší cibule
500 g zelených mražených fazolek
1 lžíce cukru
1-2 lžičky vinného octa
250 ml smetany 30-33%
100 ml vody
2 lžíce hrachové mouky
špekové koření Lussk na dochucení 
 
Na ghee (přepuštěném másle) orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile zezlátne přídáme mražené lusky a necháme pod pokličkou za občasného míchnutí povolit. Ve vodě rozmícháme hrachovou mouku. Lusky zalejeme smetanou, přidáme cukr, ocet, špekové koření a zahustíme. Jen krátce povaříme, aby se nám smetana nezdrcla a dochutíme ještě dle chuti. 

Přejeme dobrou chuť :)


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258