Tvarohový koláč s rybízovým cukrem

Tvarohový koláč s rybízovým cukrem,

 
pojďte si s námi upéct koláč ideální do letních dnů.
 

Potřebujeme:
NA KORPUS
130 g hladké mouky
30 g moučkového cukru
60 g studeného másla na kostičky
2 žloutky
1 lžíce studené vody
 
NA NÁPLŇ
80 g moučkového cukru
3 vejce
500 g tučného tvarohu z vaničky
250 g zakysané smetany
150 g ovoce (rybíz, ostružiny, maliny...)
3 lžíce hladké mouky
špetka soli 
 
Postup:
Na korpus zpracujeme všechny ingredience dohromady. Pracujeme svižně, špičkami prstů, aby nám máslo příliš netálo. Těsto zabalíme do fresh folie a dáme odpočinout do lednice. Mezitím si připravíme náplň. Tvarohy se zakysanou smetanou smícháme s cukry a špetkou soli. Po jednom zašleháme vejce. Závěrem opatrně vmícháme mouku a ovoce. Část ovoce můžeme použít až nahoru na koláč. Troubu rozehřejeme na 160 °C. Těsto vyndáme z lednice a rozválíme do formy vyložené pečícím papírem o průměru cca 24 cm. Klidně těsto můžeme vtlačit i pomocí prstů, propícháme vidličkou. Korpus předpečeme na 10 min. Poté vlijeme tvarohovou náplň a pečeme cca 50 minut. Okraje koláče by měly být pevné, střed se má malinko hýbat.
 

Přejeme vám dobrou chuť


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258