Slaný koláč s mrkví a cuketou

Slaný koláč s mrkví a cuketou


Věřím, že si koláč najde uplatnění jako jídlo do ruky na všemožné výlety, které nejen v létě můžeme podnikat. Je skvělý jak teplý tak i studený, navíc ohromí svou barevností.


Těsto:
• 100 g špaldové hladké mouky
• 100 g špaldové celozrnné mouky
• 100 g másla
• 2 žloutky
• 3 polévkové lžíce studené vody
• 0,5 lžičky cibulové soli Lussk


Náplň:
• 4 mrkve
• 1 cuketa
• 3 lžíce ghee nebo rostlinného oleje
• 1 velká cibule
• 3 vejce + 2 bílky, které nám zbyly z těsta
• 250 g ricotty
• 150 ml smetany ke šlehání
• 50 g sýru parmezánového tipu
• velká špetka muškátového oříšku
koření na sýry Lussk, pepř dle chuti

Ze surovin zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie. Necháme ho alespoň hodinu odpočinout v lednici. Cuketu a mrkev pomocí škrabky nakrájíme na plátky. Na ghee orestujeme na jemno nakrájenou cibulku. Po zchladnutí přidáme všechny zbylé ingredience. Těsto vyválíme na tenko do koláčové formy vymazané tukem. Měla jsem koláčovou formu o průměru 25 cm. Předpečeme propíchané vidličkou na 180° / 10 min. Poté vložíme na předpečené těsto cibulkovou směs, do které od středu stačíme mrkev s cuketou. Pečeme dál cca 25-30 min.

Přejeme vám dobrou chuť


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení