Pražma s cizrnovým salátem

Lehký cizrnový salát se zeleninou je skvělá volba do letních dnů. V kombinaci s pečenou rybou a kořením Lussk nešlápnete vedle!

IMG_20210714_131611


Na dvě porce budeme potřebovat:
• 2 pražmy
• citrón
koření na ryby Lussk
• 50 g másla
• 400 g uvařené cizrny
• 1 menší červená cibule
• 5 rajčat
sůl na luštěniny Lussk
koriandr mletý Lussk
• 3 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce javorového sirupu
• 1 lžíce citronové šťávy


Postup:
Pražmy umyjeme, vysušíme a položíme na pečící papír. Okořeníme a plátky citrónu a másla vložíme do ryby. Pečeme na horkovzduch na 180°C cca 20 min.
Na salát si uvaříme dostatečně dopředu cizrnu, nebo můžeme použít kupovanou, již uvařenou. Cibuli nakrájíme nadrobno a rajčata na kostičky. Přidáme olej, javorový sirup, citronovou šťávu. Dochutíme solí na luštěniny a mletým koriandrem. Salát promícháme a dáme chladnout do lednice.

Dobrou chuť!

 


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258