Pražma s cizrnovým salátem

Lehký cizrnový salát se zeleninou je skvělá volba do letních dnů. V kombinaci s pečenou rybou a kořením Lussk nešlápnete vedle!

IMG_20210714_131611


Na dvě porce budeme potřebovat:
• 2 pražmy
• citrón
koření na ryby Lussk
• 50 g másla
• 400 g uvařené cizrny
• 1 menší červená cibule
• 5 rajčat
sůl na luštěniny Lussk
koriandr mletý Lussk
• 3 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce javorového sirupu
• 1 lžíce citronové šťávy


Postup:
Pražmy umyjeme, vysušíme a položíme na pečící papír. Okořeníme a plátky citrónu a másla vložíme do ryby. Pečeme na horkovzduch na 180°C cca 20 min.
Na salát si uvaříme dostatečně dopředu cizrnu, nebo můžeme použít kupovanou, již uvařenou. Cibuli nakrájíme nadrobno a rajčata na kostičky. Přidáme olej, javorový sirup, citronovou šťávu. Dochutíme solí na luštěniny a mletým koriandrem. Salát promícháme a dáme chladnout do lednice.

Dobrou chuť!

 


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení