Hummus s červenou řepou

Tahle jemná pasta z cizrny je dar blízkého východu. Dá se namazat do tortilly, na chleba, nebo jen tak k zelenině.

IMG_20210603_222922


Potřebujeme:
• 400 g uvařené cizrny
• šťáva z jednoho bio citronu
• 2 lžíce tahini pasty
• 2 lžíce olivového oleje
• 2 stroužky česneku
• 2 červené uvařené řepy
salátová sůl Lussk na dochucení
římský kmín mletý Lussk
• na ozdobu semínka, klíčky, jedlé květy


Postup:
Cizrnu si namočíme aspoň na 8 hodin do vody. Uvaříme ji dle návodu do měkka. Můžete přidat i trochu sody k rychlejšímu uvaření. Cizrna se prodává i uvařená v konzervě, což je rychlejší možnost přípravy. Jednoduše všechny ingredience rozmixujeme. Římský kmín je hodně aromatický, dávám pouze větší špetku, ale dejte si dle vaší chuti. K hummusu se skvěle hodí koriandr.

Dobrou chuť!

 


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení