Hlívový guláš

Hlívový guláš

Hlíva ústřičná má blahodárné účinky na naše zdraví. Zlepšuje imunitu a obsahuje spoustu vitamínů. S námi se můžete pustit do guláše!

Potřebujeme:
4 lžíce oleje nebo sádla
1 větší cibuli
2 mrkve
3 stroužky česneku
500 g hlívy
1 pikantní klobása-nemusí být
1 lžíce sladké papriky Lussk
1 lžíce gulášového koření Lussk
1 lžička majoránky Lussk
pepř Lussk dle chuti
česneková sůl Lussk dle chuti
300 g brambor
1 l vývaru

Postup:
Ve větším hrnci rozpálíme olej a orestujeme nakrájenou cibulku, česnek a nastrouhanou mrkev. Přidáme nakrájené kousky hlívy, popřípadě i uzeninu a dále restujeme. Zasypeme sladkou paprikou a gulášovým kořením. Krátce orestujeme. Vložíme na kostičky nakrájené brambory a majoránku. Zalijeme vývarem a vaříme zhruba 30 min do změknutí brambor a hlívy. Guláš můžeme na závěr zjemnit smetanou a zahustit moukou. Dochutíme dle chuti pepřem a česnekovou solí.

Přejeme vám dobrou chuť


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258