Fazolové lusky na smetaně

Fazolové lusky na smetaně,
 
k zeleným fazolkám se jednoznačně hodí slanina. Slaninu nemám, za to mám úžasné špekové koření Lussk, které jakoby bylo stvořeno pro tento jednoduchý pokrm. 
 
 
3 lžíce přepuštěného másla
1 menší cibule
500 g zelených mražených fazolek
1 lžíce cukru
1-2 lžičky vinného octa
250 ml smetany 30-33%
100 ml vody
2 lžíce hrachové mouky
špekové koření Lussk na dochucení 
 
Na ghee (přepuštěném másle) orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile zezlátne přídáme mražené lusky a necháme pod pokličkou za občasného míchnutí povolit. Ve vodě rozmícháme hrachovou mouku. Lusky zalejeme smetanou, přidáme cukr, ocet, špekové koření a zahustíme. Jen krátce povaříme, aby se nám smetana nezdrcla a dochutíme ještě dle chuti. 

Přejeme dobrou chuť :)


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení