Dančí s brusinkovou omáčkou

Pokud milujete svíčkovou, tak si zamilujete i tuhle omáčku a rozhodně stojí za vyzkoušení. Podávat můžeme klasicky s knedlíkem nebo bramborovými noky či šťouchanými brambory.
 
IMG_20210713_142339
 
 
Potřebujeme: 
• 500 g daňčí kýty
• 1 mrkev
• 1 petržel
• 1/2 cukety
• kousek celeru
• 1 velká cibule
• 200 ml červeného vína
• 2 hrsti sušených brusinek
• 1 lžíce brusinkové marmelády
• 4 lžíce oleje nebo přepuštěného másla
• 4 kuličky jalovce Lussk
• 2 kuličky nového koření Lussk
• 1/2 lžičky tymíánu Lussk
• 100 ml smetany na šlehání
• voda nebo vývar na podlití
 
 
Postup:
Daňčí kýtu posypeme kořením na svíčkovou a ze všech stran ji necháme zatáhnout na oleji. Maso vyndáme stranou a do zlatova orestujeme nakrájenou zeleninu. Pokud se nám začne dno přichytávat, krátce odstavíme z vařiče, přichycené dno povolí a dodá nám tak intenzivní chuť pokrmu. Maso vrátíme zpět, podlijeme vínem a krátce necháme probublat. Přidáme brusinky, koření a podlijeme vodou tak, aby maso bylo do 3/4 zcela ponořené. Vaříme do měkka cca 45-60 min. Na závěr přidáme smetanu a krátce povaříme. Rozmixujeme omáčku a podáváme s oblíbenou přílohou. 

 

Dobrou chuť!

 


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení