POZOR! Od 3.4.2024 změna bankovního účtu!

Bramborové noky s krůtím a chřestem

Bramborové noky s krůtím a chřestem,

 

jarní recept z jedné pánvičky si určitě připravte v sezóně chřestu. Po sezóně chřest vyměňte za jakoukoliv jinou zeleninu či luštěninu, protože opravdu stojí za to🤩. 

Na 4 porce:

600 g bramborových noků

600 g krůtího prsního řízku

500 g zeleného chřestu

2 hrsti sušených rajčat

4 hrsti baby špenátu

5 lžic olivového oleje s česnekem Lussk

Medová sůl Lussk

Špekové koření Lussk

Pepř mletý Lussk

1 lžíce másla

 

Postup:

Krůtí maso nakrájíme na menší kousky (zhruba 3cm). Maso vložíme do mísy a přidáme 2 lžíce olivového oleje s česnekem a medovou sůl cca 1 lžíci, nebo více dle chuti. Maso promícháme s kořením a olejem a necháme přikryté alespoň půl hodiny odpočívat v pokojové teplotě. Na pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a maso restujeme z obou stran dozlatova. Chřest zbavíme dřevnatých konců. Odkrojíme cca 2-3 cm. Zbytek chřestu nakrájíme na zhruba 3cm velké kousky. V další pánvičce na lžíci oleje jej restujeme dozlatova. Zbytečně dlouho jej neopékáme, výsledkem by měl být křupavý a šťavnatý chřest. Do pánve k masu přidáme noky a opékáme další tři minuty. Závěrem vložíme nakrájená sušená rajčata a baby špenát. Dochutíme špekovým kořením a pepřem, což výslednému pokrmu dodá skvělý šmrnc. Vmícháme ještě lžíci másla a můžeme podávat.

 

Přejeme vám dobrou chuť


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258