Špagety s krevetami a řapíkatým celerem

Špagety s krevetami a řapíkatým celerem,

Dokonale uvařené špagety ,,al dente" čili na skus s mořskými plody. Jistě Vám zaručí romantickou večeři nebo oběd. Nalijte si víno a vychutnejte si tenhle recept s voňavým kořením Lussk.

Potřebujeme na dvě porce:
250 g špaget
4 lžíce olivového oleje nebo ghee
2 lžíce másla
5 stonků řapíkatého celeru
200 g cherry nebo datlových rajčátek
3 stroužky česneku
250-300 g krevet
100 ml bílého suchého vína
200 ml smetany ke šlehání
limetková sůl Lussk nebo limetka s chilli Lussk
petrželka Lussk
mletý pepř Lussk

Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, tak aby byly na skus. Část vody si po uvaření necháme, kdyby byla ještě potřeba. V hluboké pánvi či hrnci rozehřejeme tuk, na kterém orestujeme na nudličky nakrájený řapíkatý celer. Přidáme krevety, okořeníme a opekáme do růžova. Dáme krevety s řapíkatým celerem stranou a na oleji orestujeme rozpůlená rajčátka, která taky opepříme a ochutíme zvolenou solí. Restování rajčátek trvá chvíli, proto je děláme zvlášť. Přidáme je ke krevetám a na rozpáleném másle orestujeme česnek, přilijeme víno a necháme zredukovat, dokud se alkohol nevypaří. Vše vrátíme zpět do pánve i s těstovinami a zalijeme smetanou. Chvilinku necháme provařit, dochutíme petrželkou a dle chuti okořeníme. Máme hotovo! Pokud by výsledná směs byla ještě hodně suchá, přidáme vodu ze špaget nebo olivový olej či trochu másla.

Přejeme vám dobrou chuť


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258