Zapečený květák v sýrové omáčce

Zapečený květák v sýrové omáčce,


Ačkoliv je tohle jídlo vegetariánské, i tak zasytí díky vysokému obsahu vlákniny květáku na delší dobu. Sice to není s tučnějším sýrem a smetanou příliš lehké jídlo, ale zaručeně si na něm pochutnáte a nezůstane ani kousíček. 
 

 
Potřebujeme na 4 porce:

1 menší květák
10 středně velkých brambor
5 lžic ghee či olivového oleje
400 ml smetany ke šlehání 
2 lžíce hladké mouky
kmín Lussk
country koření Lussk
petrželka Lussk
česneková sůl Lussk
libeček Lussk 
mletý pepř Lussk
200 g sýru typu čedar
100 g mozarelly 

Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě s trochou kmínu. Brambory zbavíme slupky, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, které taky první uvaříme ve vodě, tak aby byly téměř uvařené. V rendlíku rozpálíme ghee, do kterého přidáme dvě lžíce mouky a svižně rozmícháme metličkou. Vlijeme smetanu, rozmícháme, přidáme nastrouhané sýry. Dochutíme bylinkami, pepřem a country kořením. Vrstvíme do pekáčku květák s brambory a smetanovou směsí. Poslední vrstva by měla být smetanová. Pečeme ve vyhřáté troubě na horký vzduch při teplotě 200 °C do zlatova.
 

Přejeme vám dobrou chuť


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení