Vláčný dýňový perník

Vláčný dýňový perník, 

dýně na nás na podzim mávají z každého rohu. Využít se nemusí jen do slaných receptů, ale také do sladkých. Upéct si můžete dýňový dort, muffiny a nebo třeba perník. Připravila jsem si pro vás extra vláčný recept provoněný perníkovým kořením a cukrem Lussk. 

Vlacny_dynovy_pernik

Budeme potřebovat:

3 vejce
300 g dýňového pyré (máslová dýně či hokaido)
1 hrnek oleje
3/4 hrnku cukru
Kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
1 hrnek žitné celozrnné mouky
1,5 hrnku hladké mouky (pšeničné či špaldové)
3 lžíce kakaa 
1 lžička sody na pečení
1,5 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžička perníkového koření Lussk
1 lžíce voňavého cukru Lussk 

Postup:

Jako první si připravíme dýňové pyré. Dýni očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka ve vodě. Dýni na pyré můžeme upéct jinak i v troubě, ale k tomuto receptu doporučuji dýni uvařit, skrz řidší konzistenci. Uvařenou dýni pořádně zcedíme a poté rozmixujeme na hladké pyré. Vejce metličkou rozkvedláme společně s cukrem a olejem. Přídáme pyré a pak všechny suché ingredience, které předtím společně prosejeme. Kompaktní těsto vložíme na pekáček vyložený pečícím papírem nebo vymazaným máslem a vysypaný hrubou moukou. Pečeme do suché špejle na 190 st. cca 35 min. Po vychladnutí potřeme oblíbenou marmeládou a polijeme čokoládou. Posypeme oříšky či kokosem.

K podávání:

Oblíbená marmeláda nebo povidla,
Hořká, mléčná nebo zlatá čokoláda (já použila gold belgickou čokoládu Callebaut),
Ořechy, kokos, sušené ovoce či jedlé kvítka na posypání 

Dobrou chuť!

 


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258