Tiramisu s pomerančovým cukrem

Tiramisu s pomerančovým cukrem,

Pojďme si léto osladit vychlazeným dezertem přímo z lednice. Tiramisu jsme provoněli našim cukrem s pomerančem a skořicí.

Na 7 skleniček potřebujeme:
500 g mascarpone
200 g smetany ke šlehání (nad 30% tuku)
4 lžíce pomerančového cukru se skořicí Lussk
Špetka pomerančové soli Lussk
200 g cukrářských piškotů
200 ml espressa
2 lžíce kvalitního kakaa
Něco navíc: likér (Amaretto,...)

Postup:
Dopředu si připravíme espresso, aby nám vychladlo do pokojové teploty. Vychlazené mascarpone vyšleháme společně se smetanou, špetkou soli a pomerančovým cukrem do tuha. Pomerančovou sůl přidáváme pro zvýraznění chuti. Po chvilce je krém krásně vyšlehaný. Pozor si dejme na stejnou teplotu mascarpone a smetany. Jakmile je krém vyšlehaný, dále nešleháme, aby nedošlo ke sražení. Ochutnáme, popřípadě si více dosladíme dle chuti. Do skleniček krém můžeme dát pomocí cukrářského sáčku a hladké zdobící špičky. Vystačíme si i s obyčejnou lžící. Do čistých skleniček první dáme trochu krému. Cukrářský piškot rozlomíme na polovinu a namočíme ho do kávy. Pokud máme nějaký hustější likér, nalijeme lžičku na piškot. Likér můžeme taktéž přidat do kávy. Dále vrstvíme krém s piškoty až po okraj skleničky. Končíme krémem, který zasypeme kakaem. Dáme vychladit do lednice.

Přejeme vám dobrou chuť


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258