Pečené brambory s mákem a camembertem

Pečené brambory s mákem a camembertem,

Pokud milujete pečené brambory ve slupce, tak určitě vyzkoušejte i tuhle neobvyklou variantu s plísňovým sýrem, pomerančovou šťávou a křupavým mákem. Chuť skvěle doplňuje naše špekové koření s pomerančem.

600 g nových brambor
1 pomeranč
480 g camembertu (2 ks)
1 lžíce celého máku
4 lžíce olivového oleje Lussk
špekové koření s pomerančem Lussk dle chuti
sůl na luštěniny Lussk dle chuti
mletý pepř Lussk dle chuti
rozmarýn

Troubu si předehřejeme na 200° C. Nové brambory omyjeme i se slupkou a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je do pekáčku. Camemberty nakrájíme na plátky nebo trojúhelníky. Přidáme je k bramborám. Zalijeme vymačkanou šťávou z pomeranče. Posypeme špekovým kořením s pomerančem a solí na luštěniny. Opepříme a můžeme přidat čerstvé větvičky rozmarýnu. Zakápneme olivovým olejem a promícháme. Posypeme mákem. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba půl hodiny. Ke konci můžeme přikrýt alobalem.

Přejeme vám dobrou chuť


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení