Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater,

Paštika může být docela kontroverzní téma. Znám spoustu lidí, kteří paštiku nemají rádi, neboť si ji lehce spojí s nekvalitním a levným obsahem. Ovšem vy si můžete luxusní, jemnou paštiku z kvalitních surovin vytvořit doma.

Na tři skleničky budeme potřebovat:
300 g kuřecích jater
1 středně velká cibule
1 stroužek česneku
200 ml smetany ke šlehání (31-40%)
75 g másla
5 lžic ghee nebo olivového oleje na restování
6 lžic ghee nebo másla na zavíčkování
100 ml bílého vína
mletý pepř Lussk dle chuti
1/4 lžičky tymiánu Lussk
cibulová či česneková sůl Lussk dle chuti
pro sladší a zajímavou chuť můžeme zvolit sůl pomerančovou

Něco navíc:
plátky mandlí, sušené brusinky, brusinková marmeláda, čerstvý tymián či rozmarýn, nakládaný zelený pepř

Postup:
Jatýrka zbavíme blan, očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Cibulku oloupeme a nakrájíme společně s česnekem na drobné kostičky. V rozpálené pánvi na ghee necháme zesklovatět cibulku s česnekem. Přidáme játra, která okořeníme a osolíme z obou stran. Játra restujeme do zlaté barvy tak, aby nebyla vysušená. Čili po rozříznutí budou měkká, ale ne syrová. Zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Jakmile alkohol nečpí, podlijeme smetanou a krátce povaříme. A nyní můžeme mixovat. Směs přendáme do vhodné nádoby a společně s máslem mixujeme do hladké konzistence. Dochutíme pepřem a vybranou solí Lussk. Paštiku vložíme do čistých skleniček. Očistíme ubrouskem okraje a dozdobíme (viz něco navíc). Zalijeme rozpuštěným ghee. Ke konzumaci po vychladnutí necháme pár hodin ztuhnout v lednici. Nejlépe do druhého dne.

Přejeme vám dobrou chuť


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení