POZOR! Od 3.4.2024 změna bankovního účtu!

Hráškové rizoto s kuřecím masem

Hráškové rizoto s kuřecím masem
Květiny a stromy se probouzí v plné kráse.  Příroda se zahalila do zelené a mnoha dalších barevných odstínů. V kuchyni nás to svádí odlehčovat a zařazovat více zelených pokrmů. Recept, který se perfektně hodí jak na jaro, tak i na Velikonoce.
 
 
Potřebujeme na dvě porce:
200 g rýže vhodné na rizoto (Arborio, Carnaroli)
1 menší cibule nebo šalotka
2 stroužky česneku
3 lžíce ghee
50 g studeného másla
1 l kuřecího či zeleninového vývaru
50 g parmazánu
200 g hráškového pyré
hrášek na ozdobu
2 ks kuřecích prsou + 2 lžíce ghee
Na ghee si orestujeme cibulku s česnekem. Přidáme propláchnutou rýži a krátce zarestujeme. Podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Po naběračkách přidáváme vývar. Postupně rýži mícháme a vždy čekáme až se vývar odpaří a znovu podlijeme. Postupně podléváme tak dlouho, dokud rýže není měkká. Během vaření přidáme sůl s cibulí a medvědím česnekem a pepř. Hráškové pyré připravíme tak, že hrášek (100-150g) rozmixujeme ve vývaru a dochutíme dle chuti. Na závěr vmícháme do rizota pyré, nastrouhaný parmazán a máslo z lednice. Na kuřecí prsa si v pánvi rozehřejeme 2 lžíce ghee nebo oleje a zprudka na něm osmahneme okořeněné maso univerzálním kořením z obou stran. Pak teplotu snížíme a necháme maso z obou stran opékat doměkka. Následně prsa vyjmeme z pánve, přendáme ho do hrnce a ten zakryjeme poklicí, aby maso zůstalo v teple a krásně se rozleželo. Na talíři rizoto dozdobíme čerstvým hráškem a můžeme použít i hráškové výhonky.
 

Přejeme vám dobrou chuť


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258