Hovězí trhaný krk alla bolognese

Hovězí trhaný krk alla bolognese,

Boloňská omáčka s mletým masem je naprostá klasika italské kuchyně. Pokud chcete změnu, maso nechejte v celku. Tak jako to udělal Jamie Oliver. Nebudete litovat! 
 
 
Potřebujeme:
1 kg hovězího krku 
3 stonky řapíkatého celeru
3 větší mrkve
1 větší cibule
70 g slaniny nebo pancetty
200 ml červeného vína
400 g pasírovaných rajčat
4 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce třtinového cukru
6 lžic olivového oleje
1/4 lžičky tymiánu Lussk
1/4 lžičky rozmarýnu Lussk
Parmazán, bylinky a tagliatelle k podávání
 
Postup:
Maso omyjeme, vysušíme a nakrájíme na velké kostky. Ze všech stran maso posypeme italskou solí a pepřem. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Slaninu taky nakrájíme na kostičky. Pokud máte pomalý hrnec, skvěle se bude hodit k přípravě tohoto receptu. Pokud ho nevlastníte vystačíte si s troubou. V hrnci, který pak můžeme vložit i do trouby si rozpálíme olej. Ze všech stran orestujeme maso, které pak vyjmeme stranou. Přidáme slaninu se zeleninou a restujeme do zlatova. Pokud se nám zelenina přichytává, chvíli odstavíme z plotny a plochou vařečkou dno seškrábneme. Můžeme popřípadě přidat i více oleje. Jakmile zelenina zezlátne, přidáme protlak s pasírovanými rajčaty. Necháme chvíli zredukovat a zalijeme vínem. Přidáme bylinky, cukr a ještě zaprášíme italskou solí. Maso přidáme zpět do hrnce. Mělo by být téměř ponořeno, popřípadě podlijeme vodou či vývarem. Pečeme přikryté v troubě na 180 °C cca 3 hodiny. Po upečení maso natrháme vidličkou. Dochutíme dle chuti. Podáváme s těstovinami (tagliatelle). Na závěr zastrouháme parmazánem a můžeme si přidat ještě čerstvé bylinky.
 

Přejeme vám dobrou chuť


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení