Hovězí steak s grilovacím špekovým kořením

Hovězí steak s grilovacím špekovým kořením,

K letnímu grilování jednoznačně patří setkání s přáteli a rodinou. Poté už chybí jen obklopit se výborným jídlem. My vám k tomu malinko dopomůžeme. Pojďte si s námi připravit steak s našim jedinečným kořením.

Na 2 porce potřebujeme:

500 g vysokého hovězího roštěnce (rib eye steak)
olivový olej s pepřem Lussk
špekové grilovací koření Lussk
250 g zelených fazolek
1 menší cibule
50 g slaniny
sůl s cibulí a medvědím česnekem Lussk

Maso vyndáme z lednice minimálně půl hodiny předem, aby mělo pokojovou teplotu. Opláchneme ho studenou vodou, vysušíme a rozdělíme na dva plátky. Dáváme si pozor, aby bylo stejně vysoké skrz vyrovnané propečení. Protože maso budeme marinovat především v závěru, tak do něj vmasírujeme pouze malé množství koření a olivového oleje. Rozpálíme gril nebo pánev. Na medium opékáme maximálně čtyři minuty z každé strany. Mezi tím si připravíme marinádu. Dvě lžíce olivového oleje smícháme se lžičkou špekového grilovacího koření. Po upečení maso potřeme marinádou ze všech stran a vložíme ho odpočinout v pekáčku či alobalu do vyhřáté trouby na 100°C. Jestliže maso připravujeme na grilu, tak maso zabalíme do alobalu a necháme odpočívat na kraji grilu, kde není teplo tak intenzivní. K servírování opět zakápneme olejem a popřípadě ještě dosolíme. Podáváme s opečenými fazolkami se slaninou a cibulkou, ke kterým se hodí sůl s cibulí a medvědím česnekem.

Přejeme vám dobrou chuť


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení