Fenyklový salát

Fenyklový salát
 
Fenykl nejen že skvěle léčí, ale mimo jiné i fantasticky chutná. Fenykl má pozitivní účinky na dobré zažívání a žaludek. Takový salát obzvláštní kdejaké jídlo. Perfektně se hodí k masu i rybám.
 
 
Na dvě porce: 
1 fenykl
1/2 granátového jablka
2 mrkve 
1 malá červená cibulka
1 lžička medu
1 lžička citronové šťávy
 
Postup:
Fenykl rozpůlíme na půl a vyřežeme košťál. Poloviny ještě jednou překrojíme a krájíme na tenké plátky. Mrkev a cibulku očistíme a také nakrájíme na tenké plátky. Z poloviny granátového jablka vydlabeme zrníčka a přidáme do salátu. na zálivku promícháme med, olej, salátové koření a citronovou šťávu. Vše smícháme dohromady a popřípadě ještě dochutíme kořením. Salát podáváme třeba ke grilovanému masu či rybě, určitě si pochutnáte.
 

Přejeme vám dobrou chuť


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258