Objednávku si u nás můžete vytvořit i telefonicky na čísle 773 705 716. 🙂 Volat můžete ve všední dny od 10:00 do 13:00 hodin.

Dýňové bramboráky s trhaným kachním a zelným salátkem z červeného zelí

Dýňové bramboráky s trhaným kachním a zelným salátkem z červeného zelí

Dýňové bramboráky s trhaným kachním a zelným salátkem z červeného zelí

Podzim na talíři v té nejvoňavější podobě! Křupavé dýňové bramboráky ukrývají jemnou nasládlost dýně, která se skvěle doplňuje se šťavnatým trhaným kachním masem pečeným dozlatova. Celý pokrm rozsvítí svěží salátek z červeného zelí s jablkem, který dodá lehkost i krásnou barvu. Ideální jídlo pro chladné dny, kdy chcete spojit tradici, sezónnost a trochu gurmánského potěšení.

Ingredience (4 porce)

Na trhané kachní:

Na zelný salátek:

  • ½ hlávky červeného zelí (jemně nakrouhané)
  • 2 jablka (nastrouhané nahrubo)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1-2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky fermentovaného salátového koření Lussk
  • 1 lžíce medu (nebo cukru)
  • sůl, pepř

Na bramboráky:

První krok
1/6

Kachní stehna vložte do pekáčku, osolte, posypte špekovým kořením a kmínem. Navíc můžete přidat čerstvý tymián či rozmarýn. Pečte přikryté při 170 °C zhruba dvě hodiny, dokud maso nepůjde snadno oddělit od kostí. Poté odstraníme horní poklici pekáčku či alobal a půl hodiny ještě necháme dopéct dozlatova. Nechte lehce vychladnout a pak maso natrhejte vidličkami. Výpek z pečení promíchejte s natrhaným masem.

Druhý krok
2/6

Zelí nakrouhejte, osolte a rukama promněte, aby změklo.

Třetí krok
3/6

Přidejte nastrouhaná jablka, olej, jablečný ocet, med a vše dobře promíchejte. Nechte alespoň dvacet minut odležet, aby se chutě propojily. Popřípadě dosolte a dopepřete dle chuti.

Čtvrtý krok
4/6

Brambory a dýni nastrouhejte najemno, lehce z nich vymačkejte přebytečnou tekutinu- pokud nějaká bude a vmíchejte vejce, česnek, mouku, majoránku, kmín, dýňové koření sůl a pepř. Důkladně promíchejte.

Pátý krok
5/6

Na pánvi s trochou oleje smažte placičky dozlatova z obou stran.

Šestý krok
6/6

Na talíř položte křupavý dýňový bramborák, doplňte svěžím zelným salátkem z červeného zelí, nahoru dejte trhané kachní maso a posypejte nasekanou jarní cibulkou.

Přejeme dobrou chuť! 🍽️