Rigatoni s kuřecím masem a omáčkou z brokolice s medvědím česnekem

Rigatoni s kuřecím masem a omáčkou z brokolice s medvědím česnekem,

rychlé jídlo do třiceti minut rozhodně nemusí být nuda. Rigatoni jsou skvělé v tom, že do dutého prostoru se vleze hodně omáčky, ale samozřejmě můžete použít jakékoliv jiné těstoviny. Na dochucení jsem využila skvělých novinek fermentovaného koření od Lussku.

Potřebujeme na 2 porce:
2 kuřecí prsa
3 lžíce olivového oleje Lussk
200 g těstovin rigatoni
1/2 brokolice
100 g krémového sýru typu lučina
5 lístků medvědího česneku
50 g parmezánu
univerzální fermentované koření Lussk
italské fermentované koření Lussk

Postup:
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka ve vodě nebo na páře. Těstoviny uvaříme dle návodu ve vroucí osolené vodě. Po uvaření si část horké vody dáme stranou k naředění omáčky. Kuřecí maso očistíme, potřeme olivovým olejem a z obou stran vmasírujeme univerzální fermentované koření. Na rozpálené pánvi na oleji orestujeme kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Brokolici rozmixujeme se smetanovým sýrem a trochou vody z uvařených těstovin. Medvědí česnek omyjeme, nasekáme najemno a vmícháme k omáčce. Dochutíme italským fermentovaným kořením dle chuti. Omáčku promícháme s těstovinami a podáváme s nakrájeným kuřecím masem a nastrouhaným parmezánem.

Přejeme dobrou chuť.

 


Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258