Cibulačka

Původní recept z Francie má u nás velkou oblibu. Vždyť se není čemu divit, cibule je královnou v kuchyni. Pojďte si ji s námi připravit.

IMG_20210603_223603_1

Suroviny:
• 700 g cibule
• 4 lžíce ghee
• 3 lžičky cukru
• 1 litr domácího vývaru
• 150 ml suchého bílého vína
• 1 lžíce hladké mouky
• 2 lžíce polévkového koření Lussk
• 2 snítky tymiánu
• na dochucení cibulová sůl Lussk
• 1 bageta
• 50 g strouhaného sýra parmezánového typu


Postup:
Cibuli si nakrájíme na půl kolečka. Do hrnce s širokým dnem přidáme přepuštěné máslo. První restujeme polovinu cibule do zlatova. Je možné, že se během restování začne připékat. V tu chvíli hrnec odstavíme na vteřinu z plotny a přidáme lžíci vývaru. Připečená cibulka pustí a dále restujeme. Je to žádoucí projev, který potřebujeme ke správnému opražení cibule. Jakmile je cibule zlatá - zkaramelizovaná, přidáme druhou polovinu, posypeme cukrem a dále restujeme. Po chvilce zaprášíme moukou a přilijeme víno, které krátce zredukujeme. V této fázi okořeníme a zalejeme vývarem. Vaříme cca půl hodiny. Podáváme se zapečenou bagetou posypanou sýrem.

Dobrou chuť!

 


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258