Cibulačka

Původní recept z Francie má u nás velkou oblibu. Vždyť se není čemu divit, cibule je královnou v kuchyni. Pojďte si ji s námi připravit.

IMG_20210603_223603_1

Suroviny:
• 700 g cibule
• 4 lžíce ghee
• 3 lžičky cukru
• 1 litr domácího vývaru
• 150 ml suchého bílého vína
• 1 lžíce hladké mouky
• 2 lžíce polévkového koření Lussk
• 2 snítky tymiánu
• na dochucení cibulová sůl Lussk
• 1 bageta
• 50 g strouhaného sýra parmezánového typu


Postup:
Cibuli si nakrájíme na půl kolečka. Do hrnce s širokým dnem přidáme přepuštěné máslo. První restujeme polovinu cibule do zlatova. Je možné, že se během restování začne připékat. V tu chvíli hrnec odstavíme na vteřinu z plotny a přidáme lžíci vývaru. Připečená cibulka pustí a dále restujeme. Je to žádoucí projev, který potřebujeme ke správnému opražení cibule. Jakmile je cibule zlatá - zkaramelizovaná, přidáme druhou polovinu, posypeme cukrem a dále restujeme. Po chvilce zaprášíme moukou a přilijeme víno, které krátce zredukujeme. V této fázi okořeníme a zalejeme vývarem. Vaříme cca půl hodiny. Podáváme se zapečenou bagetou posypanou sýrem.

Dobrou chuť!

 


 

Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:

• facebook - Kuchtýna

• instagram - Kuchtýna

untitled-4258

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení